7 vinkkiä hyödyntää koronapandemia toiminnassasi

7 vinkkiä, miten hyödyntää korona pandemian kilpailukyvyn parantamiseen

Koronapandemia jatkuu ja vanha normaalitila ei palaa. Miten sinä hyödynnät muutokset toiminnassasi? Oletko jo valmis? Tässä viisi vinkkiä, joilla voit parantaa kilpailukykyäsi jo nyt pandemian jälkeiseen maailmaan.

1. Luo ennakoiva toimintamalli toimitusketjun johtamiseen

Epävarmuuden kasvaessa, reagointinopeudella voit säästää kustannuksia sekä hyödyntää tarjoutuvat tilaisuudet. Huolehtimalla, että toimitusketjusi on ketterä ja toimintavalmis sekä koko ketjulla on näkyvyys kysyntään ja saatavuuteen, vähennät tarvetta turhaan varastointiin ja luot edellytykset oikea-aikaiselle itseohjautuvalle reagoinnille tarpeisiin. Me Logatella kokoamme toimitusketjun tiedot yhteen ja avaamme näkyvyyttä haluamassasi laajuudessa.

2. Lisää joustavuuttasi logistiikan ulkoistuksella

Jos etsin kumppania, joka huolehtii logistiikastasi kuin oma osastosi, kysy ratkaisua Logatelta. Ulkoistukset sinun prosesseilla, mutta logistiikkaoperattorin tehokkuudella ja joustavuudella luovat sinulle erityistä kilpailuetua. Ratkaisusi joustaa tarpeidesi mukaan.

3. Varaudu häiriöihin toimituksissa varastojen ulkoistuksella

Kansainvälisten toimitusketjujen rikkoutumiset, rahoituksen haasteet ja sairastumiset työpaikoilla ovat nyt merkittävämpiä riskejä kuin aikoihin. Ne voivat pysäyttää toiminnan viikoiksi yllättäen ja tällöin jatkuvuuden varmistaminen varmuusvarastoinnilla on keskeistä. Olennainen pointti kuitenkin on, että varmuusvarastoitujen tuotteiden laatu varmistetaan ennen varastointia sekä hallitaan niiden elinkaari varastoinnin aikana. Varmuusvarastojen kierto on yleinen haaste ja se pitää rakentaa sisään perustoimintamalliin. Tällöin vanhentuneet tai vialliset tuotteet eivät keskeytä toimintaa silloin, kun niitä eniten tarvittaisiin. Jotta varautuminen on toimivaa niin varmuusvarastojen tulee olla lähellä käyttöpistettä, mutta yleensä ei kuitenkaan työtiloissasi. Tämä toteutuu tehokkaimmin sinulle sopivan logistiikkaoperattorin kanssa, joka huolehtii toimintasi häiriöttömyydestä.

4. Minimoi käsittely ja etäisyydet sekä avaa näkyvyys

Jokainen mutka matkassa on riski. Aina tuotteiden käsittelyä kannattaa välttää, koska jokainen käsittely lisää kustannusia ja vahinkoriskiä. Siksi lähialueiden toimittajat ja non-stop toimitukset ovat nyt erityisesti arvossaan. Ne ovat sekä tehokkaimpia että riskittömämpiä. Teemme sinun tarpeisiin optimoituja kuljetusreittejä ja ratkaisuja sekä resurssoimme operatiot ja toteutamme näkyvyyden toimituksiisi.

5. Etäkauppa ja verkkokauppa tukemaan myyntiäsi

Sosiaalisen etäisyyden pitäminen tukee etätyöskentelyä ja etähallintaa. Me myös automatisoimme hankintaprosesseja etähallitulla automaatiolla. Hyödynnä tehokkaasti sekä ostamiseen että myyntiin b2b-verkkokauppa yhdistettynä toimivaan ulkoistettuun logistiikkapalveluun että inhouse automaatioon. Verkko ja etäkauppa kasvaa nyt rajusti, tartu tilaisuuteen ja kysy ratkaisut meiltä.

6. Tue myyntiäsi asiakaskokemusta parantamalla

Epävarmuuden lisääntyminen on luonut erinomaisen tilaisuuden myös sinulle hyödyntää asiakkaan onnistumisesta huolenpidon merkitystä. Tee parempaa kauppaaa pitämällä asiakas ajantasalla toimituksesta ennakkoviesteillä, tarjoammalla asiakkaan toiveisiin sopivat toimitusvaihtoehdot sekä huolehtimalla jälkimarkkinoinnista kuiten käyttöönoton tuesta ja palautteesta unohtamatta lisämyyntiä. Lisäksi, ajantasainen seuranta ja jälkiraportointi tukevat onnistumistasi ja kehittämistäsi. Logaten verkkokauppa-alustalla saat nopeasti homman liikkeelle integroituna logistiikkaratkaisuihin sekä jälkimarkkinoinnin palveluihin.

7.Digiloikka palveluna säästää rahaa ja luontoa

Kumppanuus kanssamme usein mahdollistaa nopean loikan uudelle tasolle tinkimättä palvelutasostasi. Edellisten lisäksi, tehokas ja palvelukykyinen logistiikkaratkaisu säästää luontoa. Digiloikka palveluna tukee sekä kasvuasi että kykyäsi selviytyä voittajana haastavissakin markkinahäiriöistä. Lisäksi toimitusketjusi ympäristövaikutusten johtaminen ja raportointi sinulle tukee arvojasi.

 

Mikäli suunnittelet ulkoistuksia tai toimitusketjun digiloikkaa, autamme mielellämme pandemian hyödyntämisessä tulevaisuuden kilpailuetujen luomiseen. Milloin sinulle sopisi lyhyt keskustelu, miten voisimme olla avuksi?

Sakari Ranta
p. 040 777 0266 tai laita viestiä sähköpostilla sales@nulllogate.fi