Teknisen tukkukaupan materiaalijohtamisella kokonaistehokkuutta ja potilasturvallisuutta

Onnistuuko asiakastoimitukset ilman yllätyksiä? Onko tilausten läpimenoaika minimoitu? Ehkä hyödynnät jo tehokkaasti tekniselle tukkukaupalle optimoituja materiaalien johtamisen ratkaisuja.

Lean-ajattelu voidaan kuvata parhaiten sanonnalla ”tarkoitus ei ole juosta kovempaa, vaan kävellä lyhyempi matka.” Tämä periaate, jossa keskitytään prosessien sujuvoittamiseen ja turhan työn vähentämiseen, on erityisen tehokas tukkukaupan liiketoiminnoissa.

Teknisen tukkukaupan materiaaliprosessit ABC-analyysin mukaan:

  • Luokka A – Korkean Arvon Materiaalit: Keskitämme huomiomme erityisesti kriittisiin resursseihin, kuten suuret ja kalliit osat, jotka vaativat tarkkaa varastonseurantaa ja ennakoivaa hankintaa. Nämä hankintaan täsmä erissä  tilauksille tai pidetään kierto hyvin korkeana muutoin. Asiakkaan materiaalit konsolidoidaan ja ohjataan täsmällisesti oikeaan aikaan ja paikkaan työpisteessä. Asiakkaan työpisteet eivät ole varastoja eikä asentajien ydintehtävä ole järjestellä materiaaleja kohteessa, vaan ne tehdään esivalmistelussa valmiiksi. Hankinta ja asiakkaan tuotannonsuunnittelu pidetään proaktiivisesti ajan tasalla toimitusten tilanteesta. Aika säästyy tuottavaan työhön, ja tuotteet valmistuvat suunnitellusti. Logate Synkro™ voi olla ratkaisu tähän.
  • B-luokka – Kohtalaisen Arvon Materiaalit: Perustarvikkeet ja vakiotuotteet saavat keskikokoisen prioriteetin. Lean-prosessit parantavat varastonhallintaa ja jakelua, mikä lyhentää toimitusaikoja ja vähentää hävikkiä. Varastoinnissa huomioidaan tuotteiden erityisvaatimukset,  asennusjärjestys asiakkaalla sekä vasteaika tarpeet. Tarvittaessa voidaan koota valmiit räätälöidyt setit perustarvikkeista sekä poikkeavia tilanteita varten sekä raportoida kulutus oikeille laskutustileille. Kun tuotteet tunnistetaan ja varmistetaan aina sähköisesti, virheet vähenee ja laatu paranee. Logate SuperMarket™ tarjoisi ratkaisun.
  • Luokka C – Alhaisen Arvon Materiaalit: Edulliset tarvikkeet, apuaineet ja suojavälineet käsitellään tehokkaasti ja huolehditaan, että niitä on aina riittävästi saatavissa. Voimme luoda näkyvyyden todelliseen kulutukseen ja riittoon sekä huolehtia automaattisten täydennysten ohjauksesta siten, että myyjien aika vapautuu asiakastyöhön ja lisämyyntiin sekä  täydennyksistä johtuva häiriö asiakkaan tiloissa minimoituu. Ehkä Logate MiniMarket™ voisi olla ratkaisusi.

Lean- ja Agile-ajattelu tukkukaupassa ei ainoastaan paranna prosessien sujuvuutta, vaan myös lyhentää läpimenoaikoja, vähentää kustannuksia ja parantaa kannattavuutta. Tavoitteena on luoda tehokkaita ja asiakaslähtöisiä ratkaisuja, jotka tuottavat merkittäviä parannuksia toiminnassa. Perinteisiin toimintamalleihin verrattuna Lean ja Agile malleilla on saavutettu kymmenien prosenttien säästöjä kustannuksissa sekä merkittävästi kohonnut asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys.

Kiinnostuitko? Lähdetäänkö yhteiselle tulevaisuusmatkalle kohti parasta asiakaskokemusta ja palvelukykyistä kauppaa, jossa  myös tehokkuus ja henkilöstön tyytyväsyys ovat korkealla tasolla.

.

 

Asiakaskokemus

Nopea tilausten läpimeno ja varautuminen yllätyksiin ennakkoon parantavat asiakaskokemusta.

Tuottavuus+

Ennakointi ja esivalmistelut tehostavat toimitusten tekemistä sekä parantavat laatua. Erityisesti ratkaisuista saat apua tilanteisiin, kun tilanteet yllättää ja kiire on pahimmillaan. Henkilökunnan stressi vähenee ja tulokset paranee.

Ketteryys

Ketteryys vähentää muutostarpeita ja niiden aiheuttamia kustannuksia. Asiakas saa mitä haluaa, projektit onnistuu ja henkilökunta viihtyy.

Logaten ketterän toimitusketjun kehityksen polku

Useimpien organisaatioiden tuottavuus ja palvelukyky riippuu hankintojen optimoinnista, sisäisen materiaalivirran johtamisesta sekä toimittajaverkostosta. Tehokas sisäisten prosessien ja kumppaniverkoston muutos- ja kyvykkyyksien kehitysohjelmamme tuottavat nopeasti tulosta. Muutokset pilkotaan riittävän pieniksi kokonaisuuksiksi, jotta ne onnistuu toteuttaa 1-3 kuukauden sprinteissä. Takaisinmaksu alkaa, kun ratkaisut saadaan tuotantoon. Tyypilliset takaisinmaksuajat ovat 9-12 kuukautta, joskus nopeampiakin.

SKANNAA RISKITÖN SUUNNITELMA TEILLE JA

OTA YHTEYTTÄ!

Tavoitat meidät chatilla, sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse 040 777 0266.