10 vinkkiä toimituskykysi parantamiseen

10 vinkkiä toimituskykysi parantamiseen

Logaten palvelut perustuvat eri hankintastrategioihin optimoituihin toimitusprosesseihin, jotka on suunniteltu mukautumaan joustavasti muodostaen kokonaisratkaisun asiakkaan kulloiseenkin tarpeeseen. Varsinaisen palvelujen operoinnin lisäksi voimme auttaa teitä ratkaisuvaihtoehtojen kartoittamisessa, arvioimisessa sekä muutoksien läpiviennissä.

Toimitusketjun ja täydennysten hallintajärjestelmät luovat ajantasaisen kokonaiskuvan tuotteiden kulutuksesta ja saatavuudesta toimitusketjussa yli organisaatiorajojen. Järjestelmät ohjaavat ja valvovat ajantasaisesti toimituksia. Ratkaisumme ovat toimittaja- ja tuoteriippumattomia. Logaten logistiikkakoordinaattorit huolehtivat toimituksistanne, materiaalien ohjauksesta sekä toimintanne häiriöttömyydestä ja palvelukyvystä.

10 vinkkiä toimituskykysi tuplaamiseen:

 • Osat heti käytettävissä. Ei enää osien odottelua toimittajalta tai turhaa ostamista varastoon. Ostat kulutuksen mukaan ja toimittaja optimoi täydennystoimituksensa varmistaen saatavuutesi.
  Kaupinta- ja toimittajavarastojen hallinta
  – Toimittajan varastojen hallinta varastohotellissa tai asiakkaan tiloissa. Ajantasainen näkyvyys kulutukseen, saldoihin ja tapahtumiin.
 • Lopeta tilaaminen ja kaupintavarastojen inventointi. Automatisoi käytön raportointi toimittajille ajantasaiseksi suoraan käyttöpisteistä. Säästä täydennystilausten viiveet. Lopeta manuaaliset etikettien päivityskierrokset ja vanhentuneilla tuotetiedoilla tilattujen selvitykset. Optimoi täyttöerät käyttöpisteen kulutuksen mukaan.
  RFID Kanban
  – Etähallittu tilausjärjestelmä käyttöpisteelle asiakkaan tiloissa. Käyttöpistekohtaisesti optimoidut täyttömäärät ja toimitusrytmit. Tuote- ja ohjaustietojen etähallinta. Sisälogistiikan hallinta. Palvelulla tilaukset saadaan suoraan kulutuksen mukaan logistiikkakeskukseen tai toimittajalle sähköisesti.
 • Puolita asennusaika työlle valmiiksi kerättyjen ja esivalmisteltujen osien avulla sekä tuplaa työpisteesi investointien tuottavuus. Toimituksen työpisteisiin tuotantoosi synkronoituna.
  Kittien/settien valmistus
  – Yhteen tehtävään tarvittavien osien ja tarvikkeiden kokoaminen valmiiksi setiksi logistiikkakeskuksessa. Tuoterakenteen hallinta. Vakiosetit tai tilauskohtaisesti varioituvat kokoonpanot.
 • Poista laatusähläys työpisteistä. Tuotteiden laatu varmistetaan jo saapumisvaiheessa koko erälle kerralla.
  Vastaanotto ja laaduntarkastus
  – Tuotteiden laadunvarmistus asiakkaan kriteereillä.
 • Tunnista tuotteet prosessissasi sinun merkinnöillä. Ylivarastointi työpisteissä hidastaa ydinprosessiasi.
  Pakkaaminen ja merkintä
  – Tuotteiden pakkaaminen ja merkintä käyttöpisteen prosessiin, brändäys, viivakoodit, RFID-tägit.
 • Teollinen logistiikkaprosessi materiaalien hallintaan säästää aikaa ja sähläystä. Ei piilovarastoja, ei hukkaa, ei hyllyyn vanhenevia eriä. Sähköinen prosessi varmitaa laatua automaattisesti ja nopeuttaa läpimenoaikaa.
  Logistiikkakeskus
  – Logistiikkakeskuksen operointi palveluna sisältäen ammattitaitoiset tekijät, kattavat järjestelmät, tilat, kalusteet ja sertifioidun toimintakonseptin. Sähköiset integraatiot asiakkaan järjestelmään, kuljetusliikkeisiin ja toimittajiiin. Tuotteiden automaattinen tunnistus ja mobiiliohjaus. Tuotteiden logististen tietojen hallinta. Mahdollisuus lisäpalveluna valmistuserä-, saapumiserä-, sarjanumero- ja käyttöpäiväseurantaan. Palvelu voidaan toteuttaa myös asiakkaan tiloissa.
 • Varmista tuotantosi häiriöttömyys. Useimmille yksi menetetty tuotantopäivä maksaa enemmän kuin koko kuukauden logistiikkakulut yhteensä. Minimoi toimitusten riskit ja tuotantosi menetykset puuttuvien osien vuoksi. Minimoi käsittely matkalla. Sopimusvalmistajien toimitusten sykronointi säästää sekä aikaa että rahaa. Synkronoidut toimitukset usein puolittavat tarvittavan tuotantotilan.
  Reittikuljetukset – Nopeat aikataulutetut kuljetukset ilman terminaaleja toimittajilta tuotantolinjalle tuotannon tahtiin.
 • Hyödynnä verkostosi synergiat. Ennakoi häiriöt ja poista muutostarpeet.  Kuljetusten keskittäminen ja toimitusten porrastus postaa vastaanottosi piikkikuormat ja tuplaa vastaanottosi kyvyn käsitellä lähetyksiä.
  Kuljetusten hallinta
  – Kattavan kuljetusverkoston palvelut tarpeeseen optimoituna. Ennakoiva toimitusten valvonta palveluna. Tarpeeseen sopivimman kuljetuksen suosittelu. Kuljetustilauskanavina edi, web-portaali, sähköposti ja puhelin. Tilastointi, ratkaisujen kehitys ja sopimusten ylläpito. Poikkeamien ja reklamaatioiden hoitaminen palveluna.
 • Minimoi pysähdykset. Toimitukset suoraan hyllyyn ja työpisteisiin lyhentää läpimenoaikaa ja käsittelyä. Ennakkoon valmistellut toimitukset vapauttaa jopa 80% täyttöjen häiriö ja lattia-ajastasi työpisteissä.
  Sisälogistiikka ja hyllytykset
  – Tuotteiden jakelu suoraan työpisteisiin käyttövalmiiksi sekä käsivarastojen ylläpito.
 • Perusta päätöksesi faktoihin. Tunnista kehityskohteet ja seuraa kehitystä. Verkostosi poikkeamat aiheuttavat helposti merkittäviä piilokuluja.
  SCM KPI mittarointi
  –  palveluna tilastot, suoritusmittarit sekä analyysit ohjauksen ja päätöksenteon tueksi.

Palveluilla teemme toimintanne joustavaksi, tehokkaaksi, sekä osin myös paikasta riippumattomaksi.